Drømmer du om at starte din egen dyreklinik?
At starte egen dyreklinik er lettere sagt end gjort. Det er ikke desto mindre noget, som du kan overveje, hvis du elsker dyr, er dygtig til at drive forretning og endvidere har mod på at tage chancer. I dette blogindlæg gør vi dig bekendt med, hvordan du får succes i en konkurrencepræget branche. Vi tror på dig.
Autorisation
I henhold til dansk lov skal man opnå autorisation for at arbejde som dyrlæge. Autorisationen udstedes af Fødevarestyrelsen, som stiller en lang række krav til dig. Når du ansøger om autorisation, skal du først og fremmest oplyse, hvor du har taget din eksamen. Det er nok at angive land. Derefter skal du gøre følgende:
- Udfyld ansøgningsskemaet (find det via foedevarestyrelsen.dk)
- Vedlæg dokumentation (kopi af eksamensbevis eller diplom)
- Send ansøgningsskemaet og dertilhørende dokumentation
Når du har gjort dette, kan du læne dig tilbage og afvente svar. Der kan gå op til fire uger, inden du modtager svar på din ansøgning.
Lokaler
Når der er styr på alt det juridiske mht. tilladelser, kan du gå på udkig efter nogle egnede lokaler.
En dyreklinik skal ikke kun indeholde operationsstuer. Der skal også være plads til ventelokaler, kontorer og toiletfaciliteter. Derfor skal du gå efter en relativ stor ejendom, hvor der er plads til alt førnævnte. Drømmer du om at ansætte flere dyrlæger og klinikassistenter på sigt, skal du sørge for, at der er plads til at udvide. Det kan nemlig være dyrt at skulle flytte i tide og utide. Dermed ikke sagt, at du skal gå målrettet efter et kæmpestort lejemål, hvor lejen er meget højere end budgetteret.
Kontor
Selvom du næppe er blevet dyrlæge for at sidde ved et skrivebord fra morgen til aften, så kommer du ikke uden om at skulle bruge en smule tid foran computeren. Som selvstændig skal der trods alt bruges energi på både administration, bogføring, planlægning og markedsføring. Alt dette klares bag computeren, hvorfor et velindrettet kontor er et must.
For at skåne din ryg råder vi dig til at købe et hævesænkebord. Dette fleksible bord giver dig mulighed for at stå op og arbejde, hvilket gavner både din krop og kondition. Du kan formentlig forlænge din karriere med flere år blot ved at investere i et hævesænkebord.
Økonomi
Det er – mildest talt – ikke helt billigt at stable en dyreklinik på benene. Der skal nemlig bruges penge på både møbler, arbejdstøj, medicin, røntgenanlæg, arbejdsskadeforsikring, laboratorieudstyr og meget mere. Alt dette vil typisk løbe op.
De mange udgifter bør ikke skræmme dig, men det er ikke desto mindre vigtigt, at du forholder dig til virkeligheden. For at starte en dyreklinik skal der nogle penge på bordet, som skal skaffes på den ene eller anden måde. Du kan for eksempel overveje at optage et virksomhedslån i banken, hvilket formentlig vil kunne lade sig gøre, hvis du får udarbejdet en gennemarbejdet og realistisk forretningsplan. Dette kan du naturligvis få professionel hjælp til.