Vidste du, at der findes hjerteorm hos hund? Eller at kastrering af hund sommetider kan være nødvendigt? Mange af de sygdomme, vi får som mennesker, kan hunde faktisk også få – og du bør derfor være opmærksom på din hund hver eneste dag.
Det kan være små ændringer i adfærd, som fortæller dig, at der er noget i vejen med menneskets bedste ven. Og netop derfor er det vigtigt, at du kender din hund og er opmærksom på selv små ændringer i dens opførsel.
Hjerteorm hos hund er både farligt og svært at spotte
Fransk hjerteorm, som også bare kaldes for hjerteorm hos hund, er en af mange sygdomme, hunde kan blive ramt af. Det er en rundorm, som spredes via eksempelvis snegle og padder. Ormen lever og formerer sig i hundens lungers blodkar.
Symptomerne er ikke altid særlig synlige og kan variere i varighed. Hvis din hund begynder at hoste, virker udmattet eller er stakåndet, bør du kontakte din læge. Helt generelt gælder det, at hvis din hund opfører sig anderledes end normalt, bør du være opmærksom og eventuelt ringe til dyrlægen.
Kastrering af hund udføres af mange grunde – og de er ofte medicinske
Der kan være mange grunde til, at man udfører kastrering af hund i dag. Men især kastrering af hanhunde er almindeligt på grund af sygdomme som epilepsi, diabetes, prostatitis med mange flere.
Det kan også være et valg, man tager, fordi hunden har adfærdsproblemer i forbindelse med kønshormoner.
Kræft hos hunde opdages på grund af knuder
En anden ting, som mange ikke er klar over, er, at hunde også kan blive ramt af kræft. Der findes mange forskellige typer af kræft hos hunde. De mest almindelige symptomer i forbindelse med hundecancer er hævelse i huden, nedsat appetit, vægttab, træthed, hyppig vandladning, øget tørst og blødninger fra kropsåbninger.
Opdager du, at din hund viser en eller flere af de her symptomer, bør du kontakte dyrlægen hurtigst muligt.
Grå stær hos hunde kan resultere i blindhed
Det er ikke kun mennesker, der kan få grå stær – det kan hunde også. Græ står hos hunde kan opstå som følge af sukkersyge, skader på øjnene eller arvelighed.
Grå stær hos hunde kan oftest ses, fordi pupillerne blive hvide, grå eller uigennemsigtige. Det er også det, der forklarer symptomerne hos hunden – de bliver nemlig gradvist blinde, jo mere sygdommen udvikler sig. Hvis du bemærker ændring i din hunds pupiller, bør du kontakte dyrlægen hurtigst muligt.