Når man har anskaffet sig en hund, bliver den langsomt som et ekstra familiemedlem. Her vil hele familien gøre alt, hvad de kan for at passe på hunden, når det handler om motion, hvile og den helt rigtige kost. Men hvad gør man, hvis man ikke har haft hund før? Hvordan finder man ud af, hvad hunden skal have af kost? Et andet spørgsmål melder sig samtidig på banen: Hvad må hunde ikke spise? De skulle jo nødigt blive syge.
Brug diverse hundesites til inspiration
Der er intet forgjort i at spørge til råds på internettet og hos venner og familie, når det handler om andres erfaringer med kost til hunde. Det kan jo være, at de har prøvet nogle ting af, som de kan give videre til andre hundeejere. Hvad virker, og hvad virker ikke? Det kan man sagtens udveksle erfaringer omkring. Man kan også henvende sig i hundeklubber, som gerne stiller sig til rådighed med svar på diverse spørgsmål angående hundens trivsel.
Alle hunde er forskellige
Når man har søgt gode råd i sit netværk, er det samtidig værd at bemærke, at alle hunde er forskellige. Dette gælder også blandt den samme hunderace. De reagerer således forskelligt på forskellig mad, lige præcis som mennesker også gør. Derfor kan det også være en svær størrelse at ramme rigtigt, hvad den rigtige kost angår. Der er her ikke andet at gøre end at prøve sig frem og samtidig bruge sin sunde fornuft.
Kan hunde tåle det samme som mennesker?
Kan hunde tåle det samme kost som mennesker? Både ja og nej. De skal gerne have både fisk og kød, fordi de her får gode proteiner og dejlige omega 3 fedtsyrer. Samtidig er der noget kød, som man skal prøve at begrænse i hundens kost. For eksempel er der en del hundeejere, der synes, at det er hyggeligt at give sin hund rugbrødsmadder med leverpostej. Dette kan de som regel også tåle, men nogle hunde får allergiske reaktioner af leverpostejen, fordi den både indeholder grisekød og mælkeprodukter.
Er der luksusmad til hunde?
Hvis man gerne vil forkæle sin hund, er der ikke noget som et godt gammeldags kødben. Her skal man vælge ét med et tykt ben, som ikke splintrer i hundens mund. Såfremt uheldet alligevel skulle være ude med et splintret ben i hundens hals, er det godt, at alle hundeejere lovmæssigt set har en hundeforsikring. Denne kan man gøre brug af lige meget hvad – det kan også være hvis din hund har spist noget, der gør den syg og dårlig. Her skal man tjekke, om hundeforsikringen dækker dyrlægeregningen, hvis hunden går hen og bliver syg af eksempelvis sin kost. Der er nemlig noget, der er en decideret sygeforsikring til hunde. Lige meget hvad er det godt at få hunden til dyrlæge og blive tjekket. Her kan gode råd om kosten også gives af dyrlægen.